Jubler for Frp-oppgang etter voldtektsvits:

– Send Simonsen på stand up-turné!

HELSEMINISTERENS RÅDGIVER: – Vitsingen var kjapt satt sammen og jeg syntes det var passende der og da. Nå i ettertid ser jeg at jeg ikke burde sagt noe som kan oppfattes som at jeg bagatelliserer overgrep, sier Atle Simonsen til TV2.
HELSEMINISTERENS RÅDGIVER: – Vitsingen var kjapt satt sammen og jeg syntes det var passende der og da. Nå i ettertid ser jeg at jeg ikke burde sagt noe som kan oppfattes som at jeg bagatelliserer overgrep, sier Atle Simonsen til TV2. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Stortingsrepresentant fra Frp spøker med at partiet går fram på målingene på grunn av bråket etter voldtekts-vits.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den første målingen etter bråket som fulgte politiske rådgiver Atle Simonsen stand up-debut, går Frp fram til 17,1 prosent oppslutning.

Stortingsrepresentant Roy Steffensen foreslår derfor på Twitter at tidligere Fpu-leder Simonsen bør sendes på en turné.

Skjermdump fra Twitter
Skjermdump fra Twitter

Simonsen måtte ut og beklage, noe hans sjef, helse- og omsorgsminister Bent Høie, mente var på sin plass.

– Atle Simonsen har selv beklaget sin standup-vits om hvordan kvinner kan voldta menn. Det er bra, for det å spøke om alvorlige overgrep er ikke greit, sa helse- og omsorgsministeren i en pressemelding.

Bakgrunn: Vitset om voldtekt av menn: Frp-rådgiver legger seg flat etter voldtekt-vitsing

– Hvordan foregår det?

Simonsen la selv ut videoen av stand-up-debuten sin på Facebook med følgeteksten: «Jeg liker utfordringer og prøve nye ting. Når (...) utfordret meg til å prøve standup måtte jeg takke ja. Dette ble resultatet.»

– Jeg leste nettopp en rapport som var ganske alvorlig, hvor det kom fram at det er stadig flere menn som anmelder voldtekt. Voldtekt begått av damer, altså menn som har blitt voldtatt av damer. Hvordan foregår det!? Hvordan går det an? Altså, det er jo slit nok for noen å få den opp når de har lyst ... har de hørt, har jeg hørt altså. Men det er jo mulig at de bare ble stiv av skrekk, vitset Simonsen til stor latter fra salen.

– Selvfølgelig spøk

Steffensen var i møte torsdag, men svarer ABC Nyheter på melding. Han sier at forslaget om å sende Simonsen på turné var «selvsagt ikke alvorlig ment».

– Man skal være en passe nedsnødd sosialistisk løpegutt for å automatisk tolke tweeten i verste mening, skriver han og viser til at det var journalist Per Vassbotn som først reagerte på det han skriver. Vassbotn var statssekretær ved Statsministerens kontor i Odvar Nordlis regjering fra 1980 til 1981.

Steffensen peker på at han har en selvironisk tone på Twitter og mener at det er en tullesak.

– Jeg registrer at man tydeligvis ikke skal kunne vitse om den som vitset om dårlige vitser som ble beklaget, skriver Steffensen.

– Jeg får bruke denne tullesaken til å poengtere at vi faktisk fikk 17,1 prosent på den nyeste meningsmålingen. Det er motiverende nå som vi skal inn i forhandlinger om statsbudsjettet.

Per Vassbotnen har fått mulighet til å kommentere, men sier til ABC Nyheter at det gjør «null inntrykk» hva Steffansen kaller ham.

Fersk måling: Årsbeste for Ap og Frp

Personvernpolicy