Russlands nye Satan-rakett kan utslette hele Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin fortsetter å ruste opp landets atomforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig presenterte Russland sine nye atomraketter, som etter planen skal bli en del av landets kjernefysiske arsenal i 2018.

Rakettene går under navnet RS-28 Sarmat, av NATO omtalt som Satan 2, og skal erstatte de gamle SS-18 Satan-missiliene fra den kalde krigen.

Sprengkraften i rakettene vil få bombene som ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki til å se ut som kruttlappistoler, skriver The Independent.

Utslette Frankrike

Britiske Daily Mail skriver at missilene, som kan bære 16 kjernefysiske stridshoder, kan utslette områder på størrelse med Frankrike. Rakettene skal samtidig ha en rekkevidde på opptil 16.000 kilometer, noe som gjør den i stand til å nå flere europeiske storbyer.

Russland har de siste årene rustet om sitt eget forsvar.

I 2012 ble det kjent at landet skal bruke minst 2,8 prosent av brutto nasjonalprodukt fram til 2020 på å modernisere forsvaret og utfordre USAs bygging av missiler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Paranoide for NATO

USAs etterretningssjef James Clapper har tidligere uttalt at Russland er «paranoid» for å bli utfordret av NATO, og landets innsats for å møte USAs makt kan føre til en ny kald krig.

– De er svært bekymret for å bli bundet opp, sa Clapper under et møte i Senatets komité i februar.

Russland frykter at en utplassering av rakettforsvar i Europa kan nøytralisere trusselen landets atomraketter utgjør mot Vesten, påpekte etterretningssjefen.

– Jeg tror Russland i bunn og grunn er paranoide for NATO, sa han.