Siv tar en «Anders»:Frp-Jensen skryter av at de fengsler flere

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Soningskøen er i praksis borte, sier Siv Jensen (Frp). Partilederen mener årsaken er åpningen av et norsk fengsel i Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– La meg få lov til å skryte litt av Anders. Selv om mange mener at det klarer han fint selv, sa Jensen til partifellene - som slo slo latterdøren opp.

Hun fortsatte:

– I går viste ferske tall fra Kriminalomsorgsdirektoratet at det er 328 personer som venter på soning. Køen er i praksis blitt borte under Frp i regjering, slo partileder Siv Jensen fast i sin tale til landsstyremøtet lørdag.

Tidligere i oktober var det kjent at det var 350 personer i soningskø.

Jensen pekte på at soningskøen ved norske fengsler var på 1.200 personer i oktober 2013, og at den dermed er blitt betydelig kortere i løpet av de siste tre årene. En av de viktigste årsakene til dette er opprettelsen av et norsk fengsel i Nederland.

Les også: Lei negativ presse: Skryter av seg selv i 33 minutters video

Les også: Prisen på skrytevideo: Fem politibetjenter i en uke

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Holder ikke bare å kjøpe plasser

– Det er en formidabel reduksjon. Det handler om at vi har sørget for mer kapasitet, både her hjemme og i Nederland. Vi løser ikke problemet bare ved å kjøpe plasser i utlandet, vi må også sørge for at vi har en tilstrekkelig utbygget kriminalomsorg i Norge, sier Jensen til NTB.

Norge har inngått avtale med Nederland om å leie Norgerhaven fengsel i den nordvestlige delen av Nederland i tre år fremover. Den første flygningen med innsatte gikk i begynnelsen av september.

– Modellen ble latterliggjort da vi la den opp den gangen vi var i opposisjon. Nå ser vi et soleklart bevis på at politikken virker i praksis. Vi bør åpne dørene opp for flere slike fengsler i utlandet, samtidig som vi bygger opp fengsler her i Norge, sa Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : 482 barn satt i politiarrest og glattcelle i fjor

– Et samfunnsproblem.

Jensen skrøt av resultatene i kriminalomsorgen, og trakk fram justisminister Anders Anundsen under sin tale til landsmøtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har lyst til å skryte av Anders, selv om mange mener han klarer det helt fint selv, sa Jensen til latter fra salen.

Hun pekte også på at det er arbeid som gjenstår, og sa at soningskøer er et samfunnsproblem. I tillegg til å være en belastning for ofre, er det problematisk for de dømte om de må vente lenge med å sone sin dom.

– Jo raskere de kan få gjennomført straffen, jo raskere kan de komme tilbake til samfunnet som fortrinnsvis gode samfunnsborgere, sier Jensen.

Les også : Tidligere Frp-topp funnet skyldig i sovevoldtekt