Støre: – Mer som forener enn skiller Ap og KrF

Jonas Gahr Støre holder døren åpen for KrF, men avviser at han er på frierferd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre holder døren åpen for KrF, men avviser at han er på frierferd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han er på frierferd hos KrF, men sier det er mange berøringspunkter mellom de to partiene og mellom den kristne bevegelsen og arbeiderbevegelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det mener jeg er en historisk realitet. Hvis man nå legger det partitaktiske til side, ser man hvordan politikken blir når vi kommer sammen. Det er forskjeller, men jeg ser også at forskjellene er mer håndterlige enn de er blokkerende, sier Støre til Dagbladet. Men noen frierferd vil han altså ikke være med på at det er snakk om.

Les også: Støre tjente mest av partilederne

– Det er en tabloid fremstilling. Det er ikke sånn det fungerer.

Støre sier han ikke vil legge seg opp i hva KrFs landsstyremøte om et par uker sier om samarbeidspartnere for neste stortingsperiode, men gjentar at Ap «har en åpen dør til alle som ønsker å bytte ut Høyre og Frp i regjering».

– Vi trenger en ny regjering for å få en ny og bedre politikk for landet. Det er opp til andre partier å se oss og se om det er flere likhetspunkter enn motsetninger, og det er opp til oss å vise at vi kan strekke oss og finne gode løsninger, sier Støre.

En sentral kilde i KrF sier partiet nå opplever å bli tatt mer seriøst enn da Ap var en del av det rødgrønne samarbeidet.