Listhaugs hyggeprat med islamfiendtlige Ronny Alte

I går kveld fikk Ronny Alte, den tidligere talsmannen for Odins Soldater og før det leder av Norwegian Defence League, nattaønsker fra Sylvi Listhaug, etter en meningsutveksling om innvandrere på Facebook.
I går kveld fikk Ronny Alte, den tidligere talsmannen for Odins Soldater og før det leder av Norwegian Defence League, nattaønsker fra Sylvi Listhaug, etter en meningsutveksling om innvandrere på Facebook. Foto: NTB scanpix/ ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

I går kveld kosepratet innvandringsminister Sylvi Listhaug med islamfiendtlige Ronny Alte. Nå er dialogen slettet fra statsrådens facebook-side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med smilefjes ble Ronny Alte, som har gjort seg kjent som talsmann for både Norwegian defence league og Sons of Odin, i går kveld ønsket god kveld av statsråd Sylvi Listhaug (Frp).

«Takk Ronny. God kveld videre :-)», skrev innvandrings- og integreringsministeren til Alte etter at han roset henne for innsatsen på sitt politikkområde.

Det fikk en annen leser av Listhaugs åpne facebookside til å spørre om de to kjenner hverandre fra tidligere.

Sylvi Listhaug har ikke besvart ABC Nyheters spørsmål om det samme, men Ronny Alte avviser at de kjenner hverandre fra før.

– Nei, det gjør vi ikke, sier han.

Den islamfiendtlige aktivisten sier samtidig at han har stor forståelse for at akkurat hans kommentar og den påfølgende dialogen med statsråden, ble fjernet.

– Jeg har full forståelse for at den ble slettet. Den er jo nettopp fordi folk går bananas og vil at jeg skal fryses ut av samfunnet, sier Alte til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han hevder også at beslutningen om å fjerne hans spørsmål fra Listhaugs facebook-side skyldes venstresiden og media som «går helt amok».

– Dette viser hvorfor vi er nødt til å gå under jorda, og hvorfor vi må holde ting hemmelige, mener han.

Les også: Listhaug advarer mot nikab i Norge

– Skulle ikke svart Alte

Det var Sylvi Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen (Frp) som i går kveld sto bak kommentarene på hjemmeside. Som et generelt svar, skriver han først:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forsøker å svare alle som stiller spørsmål og lurer på ting på facebook, og vi vet ikke hvem alle av dem er. Hvis det er folk som skriver utsagn som er rasistisk, diskriminerende eller andre overtramp sletter vi det. Gjøres dette gjentatte ganger blir de utestengt fra siden. Det er bare jeg og statsråden som administrerer facebook-siden, og det er et voldsomt trøkk der. Vi prøver vårt beste for både å svare, slette og holde kontroll med kommentarfeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Visste du hvem Ronny Alte var da du svarte og ønsket ham - med kun bruk av fornavn - en "God kveld videre :-)"?

– I et hav av kommentarer på Facebook, koblet jeg ikke navnet med hvem det var, og svarte naturlig nok han på lik linje med alle andre. Hadde jeg koblet hvem det var der og da, hadde jeg selvsagt ikke svart han. Vi bruker alltid å ha en høflig og hyggelig tone overfor folk på Facebook.

Har du noen betenkeligheter med å ha en offentlig dialog med Alte, og der gi uttrykk for støtte til Altes synspunkt?

– Denne kommentaren gir ingen støtte til hans synspunkt. Dette er en generell kommentar hvor veldig mange, inkludert Sylvi Listhaug, får slengt rasisme-kortet etter seg når venstresiden som oftest er tomme for argumenter.

Hvorfor er denne konversasjonen senere slettet fra hennes side?

– Den er slettet fordi det kom flere kommentarer i samme tråd som gikk over grensen, og dermed ble tråden slettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fabian Stang blir statssekretær for Listhaug

Tåle ros og ris

Tidligere denne måneden satte avisa Dagen fingeren på det store antallet rasistiske og fremmedfiendtlige kommentarer som ble lagt ut på blant annet Listhaugs åpne Facebook-profil.

Det fikk henne til å poste denne kommentarer for en uke siden:

«Det skal være høy takhøyde på min side. Vi skal tåle både ris og ros. Men å omtale andre mennesker på denne måten er helt uakseptabelt. Derfor: Ta ansvar og tenk over hva du skriver! Vi gjør så godt vi kan med å slette kommentarer som går over streken. Men som dere vet har vi et enormt engasjement, så det er svært vanskelig å oppdage alle kommentarer som burde vært slettet».

Les også: Listhaug ikke helt trygg på Grønland