Obama frykter voldsutbrudd hvis Trump taper

Det er frykt for hva som vil skje hvis Donald Trump taper det kommende presidentvalget. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Det er frykt for hva som vil skje hvis Donald Trump taper det kommende presidentvalget. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Barack Obama er bekymret for voldsutbrudd blant Donald Trumps støttespillere hvis Trump ikke aksepterer et eventuelt valgtap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Obamas talsmann, Josh Ernest, sier Obama mener det ikke er noen plass i det amerikanske demokratiet for å bruke vold for å fremme et politisk mål.

Trump har gjentatte ganger påstått at det kommende presidentvalget er fikset på forhånd i favør av demokratenes kandidat, Hillary Clinton, men han har ikke kunnet vise til bevis eller opplysninger som underbygger den alvorlige påstanden.

Bare hver tredje republikaner sier nå at de har tillit til at det vil bli en korrekt opptelling av stemmene på valgdagen. Faren er at millioner av mennesker ikke vil akseptere valgresultatet når det foreligger.

– Det skaper usikkerhet om hvordan Trump vil takle et eventuelt nederlag, sier Minerva-skribent Jan Arild Snoen til NTB.

Beskyldningene om valgfusk blir trolig tema når Hillary Clinton og Donald Trump møtes til den tredje og siste TV-duellen natt til torsdag norsk tid.

Les også:

Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet

Clinton: – Trump tror han blir stor av å snakke ned andre

Trump: – Et land uten grenser er ikke et land