Venezuela utsetter guvernørvalget til 2017

Venezuelas president Nicolás Maduro fotografert under et besøk til nasjonalforsamlingen i Ecuador mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro fotografert under et besøk til nasjonalforsamlingen i Ecuador mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernørvalget i Venezuela vil ikke bli holdt i desember som planlagt. President Nicolás Maduro mener landet må konsentrere seg om å gjenopplive økonomien framfor valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Valget vil bli holdt i slutten av første halvår 2017, sier Tibisay Lucena, leder av landets valgmyndigheter CNE, til statlig TV, uten å begrunne utsettelsen.

Opposisjonen, som ligger an til å vinne mange av valgene i de 23 delstatene, protesterer mot beslutningen og kaller den grunnlovsstridig. CNE domineres av folk som er innsatt av regimet.

Les også: Venezuela kutter bånd til Brasil

Demonstrasjoner

I begynnelsen av september var det store demonstrasjoner mot Maduro i hovedstaden Caracas og andre delstatshovedsteder. Opposisjonen holder presidenten ansvarlig for den økonomiske krisen som har medført økt mangel på mat og medisiner i det kriserammede landet.

Opposisjonen vant allerede i fjor flertall i nasjonalforsamlingen for første gang siden Maduros forgjenger Hugo Chávez kom til makten i 1998, og forsøker nå å få til en folkeavstemning for å fjerne Maduro fra stillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ingen folkeavstemning i Venezuela i år

Vil gjøre det vanskelig

En av Maduros fremste medarbeidere, tidligere president i nasjonalforsamlingen Diosdado Cabello, gjorde det tirsdag klart at regjeringen vil gjøre det så vanskelig som mulig for opposisjonen å få arrangert en folkeavstemning.

Meningsmålinger viser at rundt 70 prosent av befolkningen ville stemme for å avsette presidenten, men det blir likevel en utfordring for opposisjonen å samle 4 millioner underskrifter på tre dager neste uke, slik kravet er.

Les også: – To fanger ble drept, partert og servert til medfanger