Regjeringspartiene slår tilbake mot Venstre

Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre gått hardt ut mot bilavgiftene og manglende klimatiltak i forslaget til statsbudsjett. Representanter for Frp og Høyre mener derimot at Venstre sa ja til økt årsavgift på elbiler i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet sier til VG at forslaget om halv årsavgift på elbiler ikke burde komme som en overraskelse på Venstre.

– Samarbeidspartiene hadde en grundig gjennomgang av bilrelaterte avgifter våren 2015. Det ble enighet om at elbiler kan ilegges halv årsavgift fra 2018 og full avgift fra 2020. Det kan de ikke løpe fra nå, sier Næsje.

Også klimaminister Vidar Helgesen (H) viser til enigheten om bilavgiftene i fjor.

– Selv om elbiler er veldig bra for klimaet, så har de andre effekter som gjør at de ikke skal være helt avgiftsfrie. Likevel er det viktig at det er fordelaktig å kjøpe elbil fremfor fossilbiler, sier Helgesen.

På Venstres landskonferanse lørdag gikk Venstre-leder Trine Skei Grande hardt ut mot regjeringens budsjettforslag om å senke årsavgiften på fossile biler og øke den på elbiler fra 2018.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært