Flertall støtter fylkesmennenes kommuneendringer

Helge Andre Njåstad (Frp) her sammen med André N. Skjelstad fra Venstre (t.v.) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) under presentasjon av det nye inntektssystemet for kommunene i april.
Helge Andre Njåstad (Frp) her sammen med André N. Skjelstad fra Venstre (t.v.) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) under presentasjon av det nye inntektssystemet for kommunene i april. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Et flertall av lokalpolitikerne støtter fylkesmennenes tilrådinger om sammenslåing av kommuner. Mange ønsker enda færre kommuner i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse som Kommunal Rapport har gjort blant 1.245 lokalpolitikere landet rundt.

35 prosent av de spurte synes fylkesmennene har anbefalt et passe antall sammenslåinger til våren. 23 prosent mener enda flere kommuner burde bli slått sammen. 31 prosent mener på sin side at det tas for hardt i, mens 11 prosent er usikre.

Les også: Småpartier taper ved kommunesammenslåing

At 58 prosent mener at fylkesmennenes anbefalinger er bra eller for forsiktige, er stikk i strid med hva Ap og Sp prøver å gi inntrykk av, fastslår leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Frps Helge André Njåstad, overfor NTB.

– Ap og Sp prøver å gi inntrykk av at kommunereformen er en reform som blir presset på kommunene. Sannheten er derimot at det er kommunene selv som har bedt om kommunereformen, noe tallene også viser, sier Njåstad.

Les også: 60 kommuner bør slås sammen med tvang

Han konstaterer at kommunereformen har støtte blant lokalpolitikerne i landet, og tror de fleste er enig i at færre og større kommuner er det som må til for at kvaliteten på tjenestene skal bli bedre.

– Jeg håper Arbeiderpartiet lytter til sine egne lokalpolitikere og ordførere, og blir med på å støtte kommunereformen i sluttspurten, sier Njåstad.

Les også: Fylkesmennene har tegnet sine kommunekart: – Noen har gått ganske langt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært