Trump anklager storavis for ærekrenkelse

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et kampanjemøte torsdag. Foto: Mike Segar / NTB scanpix
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et kampanjemøte torsdag. Foto: Mike Segar / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump anklager New York Times for ærekrenkelse etter artikkelen om at presidentkandidaten skal ha antastet kvinner. Storavisen avviser anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trump har skrytt av hans antasting av kvinner uten deres samtykke, og det er ingenting i vår artikkel som gir Trump et rykte han, gjennom egne ord og handlinger, ikke har skaffet seg selv, skriver avisens advokat David McCraw i et brev.

The New York Times publiserte et intervju med to kvinner som påstår at Trump tidligere har antastet dem. Donald Trump avviser anklagene om at han har begått seksuelle overgrep mot noen av kvinnene som har stått fram og kaller det «løgnaktige angrep» fra amerikansk presse og Hillary Clinton.

Avisen argumenterer med at artikkelen inneholdt informasjon om en person «offentligheten er sterk bekymret over», og nekter derfor å fjerne artikkelen.

– Det ville vært en bjørnetjeneste overfor våre lesere og demokrati å stilne ofrenes stemmer, sier McCraw og sier videre at om Trump velger å saksøke avisen vil de gledelig ta imot anledningen til å møte presidentkandidaten i retten.

Les også: Clinton anklager Saudi-Arabia for terrorstøtte til IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden