Gratis buss og bane når bompengene femdobles

Det er vedtatt at buss, trikk og bane skal være gratis de dagene luftforurensningen er ekstremt høy. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix.
Det er vedtatt at buss, trikk og bane skal være gratis de dagene luftforurensningen er ekstremt høy. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix.

I Oslo og trolig også i Akershus er det flertall for å gi reisende gratis kollektivtransport på dager hvor høy forurensning fører til kraftig økte bomsatser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådspartiene i Oslo ble onsdag kveld enige om ordningen som er lik den i Bergen. Det politiske flertallet i Akershus fylkeskommune er også innstilt på samme løsning, skriver VG.

– I forrige uke ble det klart at Bergen får lov å tilby gratis kollektivtrafikk på slike dager. Det er positivt og noe vi nå også vil gjøre i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen til avisen.

Les også: Vil ha 225 kroner i bompenger på dager med dårlig luft

Vedtaket om gratis buss, trikk og bane de dagene luftforurensningen er ekstremt høy, ble fattet i forbindelse med at Oslo allerede fra kommende vinter innfører en femdobling av bomsatsene. Det vil kunne koste 247 kroner å kjøre gjennom bommene fra Bærum til Oslo på slike dager.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk med oss byrådspartiene på en slik gratisløsning. Det viser at det ikke bare er pisk – men også gulrot som må til for å endre folks vaner i trafikken når det trengs, sier leder i Høyres bystyregruppe og leder av samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo, Eirik Lae Solberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært