Knall og fall for Høyre og Frp på ny måling

VGs partibarometer for oktober er dyster lesning for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp). Her fotografert etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjettet 2017 torsdag forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VGs partibarometer for oktober er dyster lesning for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp). Her fotografert etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjettet 2017 torsdag forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyre og Frps makt på Stortinget ville forduftet dersom VGs partimåling for oktober var valgresultat. Ap gjør et kjempebyks og er like stort som alle de fire samarbeidspartiene til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Høyre faller 1 prosentpoeng fra septembermålingen til 21,7 prosent, må Frp tåle et fall på 1,8 prosentpoeng til magre 11,5 prosents oppslutning på målingen, som ble gjort 10. og 11. oktober av InFact Norge for avisen.

Målingen ble altså gjort noen få dager etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2017.

Ser man på de to regjeringspartienes mandater på Stortinget, mister Frp hele ti sammenlignet med de 29 partiet har i inneværende stortingsperiode. Høyre mister elleve fra dagens 48.

Les også: Frp gir Ap skyld for kraftig fall på meningsmåling

Til sammen får regjeringsduoen altså bare 56 mandater. I dag har de 77 og trenger kun støtte fra ett av samarbeidspartiene for å få flertall for sine saker i Stortinget.

Arbeiderpartiet hopper på sin side opp 5,9 prosentpoeng til 38,3 prosents oppslutning og knuser dermed de blåblå med 73 mandater på Stortinget. Dette er samme antall mandater Høyre, Frp, Venstre og KrF har til sammen, og altså et godt stykke unna de 85 som kreves for å få flertall på tinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært