Trumps skatteplaner gunstig for de rikeste

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et valgmøte i Pennsylvania mandag. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et valgmøte i Pennsylvania mandag. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skattekuttene Donald Trump lover vil være til stor fordel for de rikeste i USA. Men samtidig vil kuttene øke det statlige underskuddet med 7.100 milliarder dollar over en tiårsperiode, ifølge en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studien av Tax Policy Center som ble publisert tirsdag, viser at skatteforslagene til Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton trolig vil ramme de rike hardest.

Sammenligningen av de to skatteplanene viser at Clintons forslag vil ha en positiv innvirkning på budsjettet på 1.400 milliarder dollar, mens Trumps vil øke det statlige underskuddet med 7.200 milliarder dollar over en tiårsperiode.

Trump vil senke inntektsskatten fra 39,6 til 33 prosent og selskapsskatten ned til 15 prosent. Konklusjonen er at alle skattebetalere vil tjene på kuttene, men at det er de rikeste som sitter igjen med størst gevinst. Trump mener skattelettene vil øke investeringene og igjen føre til økonomisk vekst.

Clintons forslag er fire prosent skatteøkning for befolkningen med en årsinntekt på over fem millioner dollar, og en 30 prosent minimum for de med årsinntekt på over tre millioner dollar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært