Frp tar opp Stoltenbergs bokavtale med statsråden

Kulturminister Linda Hofstad Helleland må svare om bokavtalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kulturminister Linda Hofstad Helleland må svare om bokavtalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frps kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen mener Jens Stoltenbergs bokavtale kan tyde på at leserne betaler for mye for bøker. Han vil ta opp saken med kulturministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Stortinget har egentlig ikke noe med dette å gjøre. Men det er ikke sikkert at det politiske miljøet skal sitte og se på at forlagene skummer fløten av bokavtalen, mens forbrukerne må betale mer, sier Frp-politikeren til Dagens Næringsliv.

Han sikter til samarbeidsavtalen mellom forlagene og bokhandlerne som sikrer at den samme boken selges til samme pris i ulike bokhandler – og at boken ikke kan selges med rabatt før 1. mai året etter utgivelse.

Tidligere i uka avslørte Dagens Næringsliv at Jens Stoltenberg fått framforhandlet en spesialavtale om royalty for sin selvbiografi «Min historie», som kom ut i forrige uke. Boka er trykket i et førsteopplag på 30.000 og gikk rett til topps på bestselgerlistene.

Thomsen mener norske forlag heller burde kuttet bokprisene enn å betale høye honorarer til Norges tidligere statsminister. Han vil ta dette opp med kulturminister Linda Hofstad (H) onsdag.

Thomsen oppfordrer også forlagene til å fortelle hvor mange særavtaler de har med forskjellige forfattere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært