Obama hardt ut mot Trump

USAs president Barack Obama sier at presidentkandidat Donald Trump har bevist gang på gang at han ikke er i stand til å lede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et valgkamparrangement i delstaten North Carolina tirsdag sa Obama han aldri tvilte på at sine egne republikanske motstandere var hederlige.

Denne gangen mener han at det er annerledes.

– Trump har verken naturen, dømmekraften, kunnskapen, eller ønsket om å oppnå kunnskap, eller ærligheten en president trenger å ha, sa Obama.

– Situasjonen er den at fyren sier ting som ingen ville tolerert, selv ikke om han søkte jobb på 7-eleven.

Les også: Melania Trumps blusevalg ble en snakkis etter tv-debatt

– Kommentarene er motbydelige

Presidenten sa videre at jo nærmere de kommer valgdagen, jo lettere blir det å velge. Og at det var åpenbart hvilken type Trump var allerede før den omdiskuterte videoen hvor han kommer med nedsettende kommentarer om kvinner ble publisert.

– Når vi hører folk si «vi er sterkt uenige», «vi synes kommentarene er motbydelige», men fortsatt synes han burde bli president. Det forstår jeg ikke, fortsatte Obama.

Les også: Trumps egne vender seg mot ham etter griseprat-videoen

– Anstendig menneske

Fredag forrige uke offentliggjorde amerikanske medier et 11 år gammelt opptak der Trump kom med flere kommentarer som blir betegnet som sexistiske og nedlatende.

Under den tv-sendte debatten søndag unnskyldte Trump kommentarene som «garderobeprat».

Det får Obama til å reagere.

– Man trenger ikke å være en ektemann eller pappa for å si at det vi hørte her om dagen ikke er riktig. Man trenger bare å være et anstendig menneske for å kunne si at det ikke er riktig, sa Obama.

Se video: Slik forklarte Trump skandalevideoen

Se video: Trump truer med å straffeforfølge Clinton

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært