Venstre: Frp sa nei til flere milliarder i grønne skattekutt

Venstres Terje Breivik mener Frp har takket nei til en rekke grønne forslag til skatte- og avgiftskutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstres Terje Breivik mener Frp har takket nei til en rekke grønne forslag til skatte- og avgiftskutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre tilbød Frp og Høyre skatte- og avgiftskutt på 9,2 milliarder kroner for å få til et grønt skatteskifte, men hevder Frp ikke var interessert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en epost til VG i helgen skrev Frp-leder Siv Jensen at KrF og Venstre gjennom tre år med budsjettforhandlinger har fått gjennomslag for å øke energi- og miljørelaterte avgifter med hele 3,1 milliarder kroner.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier til samme avis mandag at Jensen bare forteller halve historien når hun skylder på Venstre for avgiftsøkningene. Han viser til flere forslag Venstre har lagt fram for regjeringspartiene med skatte- og avgiftslettelser for folk flest, men som Høyre og Frp så langt har sagt nei til eller avvist.

Les også: Venstre har kravlisten klar

Ifølge Breivik har Venstre foreslått grønt skattefradrag til alle på 4,5 milliarder kroner, skattefritak for månedskort på kollektivtrafikk betalt av arbeidsgiver på 2 milliarder, fjerning av omregistreringsavgiften på 1,4 milliarder, fjerning av moms på kollektivtrafikk, bortsett fra fly, på 0,8 milliarder, skattefradrag på ENØK-tiltak i private boliger på 0,3 milliarder og ekstra reduksjon i månedskortprisen på tog til 0,2 milliarder. Til sammen om lag 9,2 milliarder kroner.

Les også: Frp-topper vil heller ut av regjering enn gå med på klimakrav

Jensen ønsker ikke å kommentere det hun kaller «spekulasjoner omkring forhold som eventuelt har blitt diskutert i interne forhandlinger».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært