Trump: – Muslimer må rapportere om problemer når de ser dem

Donald Trump svarte ikke direkte på spørsmål om han ønsker et innreiseforbud for muslimer. Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters / NTB scanpix.
Donald Trump svarte ikke direkte på spørsmål om han ønsker et innreiseforbud for muslimer. Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Under søndagens TV-debatt antydet Donald Trump at muslimer ikke rapporterer om alvorlige hendelser som terrorplanlegging.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Muslimer må rapportere problemene når de ser dem. Hvis de ikke gjør det, blir det veldig vanskelig for landet vårt, sa Trump og viste til terrorangrepene i Paris og angrepet i San Bernardino.

Trump har tidligere krevd innreiseforbud for muslimer, men har siden gått tilbake på det. Under debatten unnlot han å svare direkte på dette, og sa i stedet at «ekstreme bakgrunnsundersøkelser» var svaret på hva han ville gjøre med muslimsk innvandring. Hillary Clinton kalte Trumps holdninger til muslimer for farlige.

– Dessverre har det blitt sagt mange mørke ting om muslimer, sa Clinton. Hun understreket at det i hennes visjon for landet er plass til alle som vil bidra.

– Vi har hatt muslimer i USA siden George Washington, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært