Löfven: – Sverigedemokraterna er et nazistisk parti

Sveriges statsminister og Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven ankommer partilederdebatten på SVT søndag kveld.
Sveriges statsminister og Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven ankommer partilederdebatten på SVT søndag kveld. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix

Det falt harde ord i den svenske partilederdebatten søndag: – Sverigedemokraterna er i røttene et nazistisk parti, sa statsminister Stefan Löfven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av debatten søndag handlet om de ulike regjeringsalternativene før valget om knappe to år. Holmgangen mellom statsminister Löfven og Sverigedemokraternas (SD) leder Jimmie Åkesson ble særdeles tøff.

– Det eneste du klarer å lire av deg er en hel masse stygge ord, repliserte SD-lederen etter at Löfven, som også er leder for Socialdemokraterna, hadde kalt Åkessons parti «nazistisk» og «rasistisk».

Löfven gikk også i rette med det konservative partiet Moderaternas leder Anna Kinberg Batra og kalte henne naiv når hun tar til orde for et regjeringsskifte uten støtte fra SD.

– Jeg vil bytte regjering, men jeg kommer ikke til å innlede et samarbeid med SD, sa Batra i debatten på SVT.

Sverigedemokraterna har i det siste ligget på mellom 17 og 19 prosents oppslutning på meningsmålingene, men ingen av de andre partiene har åpnet for å innlede et samarbeid med Jimmie Åkesson.

Les også:

– Økt russisk trussel mot Sverige

Hissig debatt om NATO-medlemskap i Sverige

Sverigedemokraterna hyller Listhaugs asylinnstramninger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært