KrF er oppgitt over kriseprat

KrF-nestleder Dagrunn Eriksen maner samarbeidspartiene til ro før budsjettforhandlingene skal i gang.
KrF-nestleder Dagrunn Eriksen maner samarbeidspartiene til ro før budsjettforhandlingene skal i gang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Kristelig Folkeparti er det irritasjon over at det ulmer av regjeringskrise hos samarbeidspartnerne allerede før forhandlingene er i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere KrF-politikere Aftenposten har snakket med, er oppgitt over at mange av Venstres fylkesledere har snakket om at tiden er kommet til å bryte samarbeidsavtalen.

– Å snakke om krise før vi i det hele tatt har fått snakket sammen er prematurt, sier KrF-nestleder Dagrun Eriksen til avisen.

Allerede samme dag som forslag til statsbudsjett ble lagt fram, varslet en rekke av Venstres fylkesledere at det kan gå mot regjeringskrise.

Dagen etter svarte halvparten av Frps fylkesleder til Dagbladet at partiet bør gå ut av regjering heller enn å gå med på Venstres klimakrav.

KrF har hittil signalisert at de vil stå side ved side med Venstre i kravene om en sterkere miljøprofil på statsbudsjettet. Forhandlingene med Høyre og Fremskrittspartiet starter rundt 1. november.

Det er ikke aktuelt for å KrF å fortsette som støtteparti alene dersom Venstre trekker seg, ifølge Eriksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser ikke for oss å gjøre opp et budsjett med bare tre partier. Vi har en samarbeidsavtale for fire partier, sier hun.

Samtidig har partileder Knut Arild Hareide lovet en avklaring om hvem KrF skal samarbeide med i neste periode. Den beslutningen er varslet på partiets landsstyremøte 3.-4. november.

Les også: Hareide tenker ikke på mulig regjeringsbrudd

KrF: Regjeringen må snu

KrF setter ned foten for ny Downs-test