Statsbudsjettet 2017Hareide tenker ikke på mulig regjeringsbrudd

SMILER: Mens Venstre-leder Trine Skei Grande truet med å bryte regjeringssamarbeidet, sier Hareide han ikke spekulerer i mulig brudd.
SMILER: Mens Venstre-leder Trine Skei Grande truet med å bryte regjeringssamarbeidet, sier Hareide han ikke spekulerer i mulig brudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å spekulere nå om brudd er ikke konstruktivt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til ABC Nyheter. Men en løsning uten Venstre ser han ikke for seg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande var skuffet etter regjeringens budsjettforslag torsdag. Flere av Venstres fylkesledere at de tror statsbudsjettet kan ende med regjeringskrise.

Til ABC Nyheter sier Hareide at han ikke spekulerer i et mulig brudd.

– Vi vil være konstruktive og se etter løsninger i de kommende budsjettforhandlingene. Å spekulere nå om brudd er ikke konstruktivt, sier Hareide til ABC Nyheter.

Men et samarbeid uten Venstre ser ikke Hareide for seg.

– Men jeg ser ikke for meg en løsning der vi bare er tre partier som finner en budsjettenighet. Vi har alle fire forpliktet oss på en betydelig reduksjon i klimagassutslippene. Det akter KrF å følge opp, avslutter Hareide.

– Ikke et grønt skifte

– Dette er ikke noe grønt skifte, sa en tydelig skuffet Skei Grande i går. Venstre-lederen var langt fra fornøyd med det hun fikk presentert av regjeringspartiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre er klare på at for å unngå at regjeringssamarbeidet bryter må budsjettet endres betydelig.

Les saken: – Siv og Erna har skuffet meg

Ultimatum

Statsminister Erna Solberg har hele vegen vært tydelig på at regjeringen ikke vil gi rom for at Venstre og KrF skal kunne forhandle seg til en høyere bensin- og dieselavgifter enn det regjeringen foreslår. Regjeringen foreslår å øke dieselavgiften med 35 øre og bensinavgiften med 15 øre.

– Det nivået vi legger frem er det nivået vi mener er forsvarlig på ett enkelt års budsjett. Dette er så langt Høyre og Frp kan gå, sa Solberg på pressekonferansen der hun informerte om forslaget til statsbudsjettet.

Hvis KrF og Venstre ikke mener forslagene er gode nok, kan samarbeidsavtalen og budsjettstøtten stå på spill.

Video: Erna: – Dette er tidenes klimabudsjett