Må tilbake til 90-tallet for å finne færre asylsøknader

<p>Europeiske grensekontroller har fått antallet asylsøkere til Norge til å falle drastisk. Her besøker integreringsminister Sylvi Listhaug et mottak i Drammen tidligere i år.</p>
Europeiske grensekontroller har fått antallet asylsøkere til Norge til å falle drastisk. Her besøker integreringsminister Sylvi Listhaug et mottak i Drammen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Rekordlave asyltall fortsetter å prege Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

264 asylsøkere søkte beskyttelse i september, ifølge ferske tall fra Utlendingsdirektoratet. Våre naboer i Sverige hadde i samme måned 2.389 asylsøknader, ifølge Migrationsverket.

– Vi må tilbake til 90-tallet for å finne tilsvarende lave tall som det har vært i enkeltmånedene i år. Vi har dessverre ikke eksakte datoer og årstall å gi på dette nå, skriver Utlendingsdirektoratet (UDI) i en mail til ABC Nyheter.

I juni skrev ABC Nyheter at mens det de siste fire månedene i fjor ble satt rekord med 22.818 asylsøkere, sank antallet hele 95 prosent første tertial i år.

Les saken: 95 prosent færre asylsøkere til Norge

ABC Nyheter får opplyst fra UDI at de nå jobber med nye prognoser for asylankomster. Disse vil offentliggjøres senere i oktober.

Les også: Historier fra den andre siden (av Middelhavet)

Tidligere denne uken sendte åtte organisasjoner et felles brev til statsminister Erna Solberg og oppfordret regjeringen til å sørge for at 2.000 flyktninger som befinner seg i Hellas og Italia, blir flyttet til Norge, og at andelen syriske kvoteflyktninger økes med 500.

Til det brevet hadde innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug (Frp) følgende kommentar på sin Facebook-side:

«Er ikke disse åtte organisasjonene i utakt med det norske folk? Nå er vår hovedoppgave å integrere de som får opphold, sende ut de som får avslag og holde tilstrømmingen til Norge nede!»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden