Må tilbake til 90-tallet for å finne færre asylsøknader

Europeiske grensekontroller har fått antallet asylsøkere til Norge til å falle drastisk. Her besøker integreringsminister Sylvi Listhaug et mottak i Drammen tidligere i år.
Europeiske grensekontroller har fått antallet asylsøkere til Norge til å falle drastisk. Her besøker integreringsminister Sylvi Listhaug et mottak i Drammen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekordlave asyltall fortsetter å prege Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

264 asylsøkere søkte beskyttelse i september, ifølge ferske tall fra Utlendingsdirektoratet. Våre naboer i Sverige hadde i samme måned 2.389 asylsøknader, ifølge Migrationsverket.

– Vi må tilbake til 90-tallet for å finne tilsvarende lave tall som det har vært i enkeltmånedene i år. Vi har dessverre ikke eksakte datoer og årstall å gi på dette nå, skriver Utlendingsdirektoratet (UDI) i en mail til ABC Nyheter.

I juni skrev ABC Nyheter at mens det de siste fire månedene i fjor ble satt rekord med 22.818 asylsøkere, sank antallet hele 95 prosent første tertial i år.

Les saken: 95 prosent færre asylsøkere til Norge

ABC Nyheter får opplyst fra UDI at de nå jobber med nye prognoser for asylankomster. Disse vil offentliggjøres senere i oktober.

Les også: Historier fra den andre siden (av Middelhavet)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken sendte åtte organisasjoner et felles brev til statsminister Erna Solberg og oppfordret regjeringen til å sørge for at 2.000 flyktninger som befinner seg i Hellas og Italia, blir flyttet til Norge, og at andelen syriske kvoteflyktninger økes med 500.

Til det brevet hadde innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug (Frp) følgende kommentar på sin Facebook-side:

«Er ikke disse åtte organisasjonene i utakt med det norske folk? Nå er vår hovedoppgave å integrere de som får opphold, sende ut de som får avslag og holde tilstrømmingen til Norge nede!»