Sp-topp vraket – varsler kamp om førsteplassen

Senterpartiets Heidi Greni reagerer kraftig på å bli vraket fra sikker plass på partiets stortingsliste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Senterpartiets Heidi Greni reagerer kraftig på å bli vraket fra sikker plass på partiets stortingsliste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stortingsrepresentant Heidi Greni reagerer kraftig på at hun er vraket fra førsteplassen på Sør-Trøndelag Senterpartis stortingsliste. Nå varsler hun kamp på nominasjonsmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ble svært overrasket da lederen for nominasjonskomiteen ringte og tilbød meg femteplassen på valglisten. Det var selvfølgelig ikke aktuelt å takke ja til den. Jeg har hele tiden vært tydelig på at jeg ønsker å fortsette å gjøre en jobb for Sør-Trøndelag på Stortinget, sier Heidi Greni til NTB.

Hun konkurrerte med Gunn Iversen Stokke om sikker plass på fylkeslagets valgliste, men tapte med minst mulig margin da medlemmene i nominasjonskomiteen gjennomførte sin avstemning.

Iversen Stokke ble valgt til listetopp med fire mot tre stemmer.

– Hva som har foregått i den komiteen, vet ikke jeg noe om, sier Greni.

Varsler kamp

Hun legger ikke skjul på at hun er meget overrasket over å bli vraket etter halvannen periode på Stortinget.

Hun var vara for Ola Borten Moe i forrige periode, og er innvalgt i inneværende. Sør-Trøndelag Sp har én representant på Stortinget denne perioden.

Greni hevder hun fikk beskjed om at komiteen var enstemmig i sin beslutning. Nå varsler hun at hun vil fremme sitt kandidatur på nominasjonsmøtet i Trondheim 26. november, og at det vil bli en kampvotering hvor delegatene får det endelige ordet.

– Komiteen var delt på midten. Det som gjør dette ekstra merkelig, er at jeg har fått en stor mengde støtteerklæringer fra lokallagene. Så det er klart jeg tar opp den kampen. Det er nominasjonsmøtet som til sjuende og sist skal avgjøre, sier Greni.

Les også: Frp får nesestyver i fersk måling

To på topp

Lederen av nominasjonskomiteen Arne Braut understreker overfor NTB at han mener komiteen har gjennomført prosessen i samsvar med partiets vedtekter og retningslinjer.

– Når det gjelder rekkefølgen, har komiteen tatt hensyn til innspill fra lokallagene, intervjurunde samt kjønnsbalanse og geografi, heter det i en pressemelding fra komiteen.

Geir Arild Espnes fra Oppdal er plassert på andreplass på fylkeslagets stortingsliste.

– Nominasjonskomiteen mener med dette å ha fremmet et godt motivert lag som vi har tro på vil gjøre en stor innsats for å sikre Sør-Trøndelag Senterparti to på tinget ved stortingsvalget 2017, heter det i komiteens pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden