Høyre advarer om skattesjokk fra Ap

Statsråd Jan Tore Sanner (H) mener Ap har regnet opptil 20 milliarder feil i sitt budsjett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsråd Jan Tore Sanner (H) mener Ap har regnet opptil 20 milliarder feil i sitt budsjett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyre-statsråd Jan Tore Sanner mener Arbeiderpartiet mangler minst 15 milliarder kroner for å få sitt budsjett til å gå opp. Han advarer om at skattebetalerne kan bli taperne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Over tid har Ap strødd om seg med så fete valgløfter at de ikke kan gjennomføres uten at arbeidsplasser og bedrifter vil få en skatteskjerpelse – et skattesjokk, sier Sanner til VG.

Kommunal- og moderniseringsministeren har sammen med Finansdepartementet regnet ut at ti valgløfter fra Ap vil koste opptil 24,2 milliarder kroner.

– Nå må Støre komme ut av tåkeheimen. Ap har gitt så store løfter at det vil gi store skatteskjerpelser som vil ramme bedrifter som nå opplever usikre tider, sier Sanner, som advarer om at vi går inn i en periode som krever tøffere prioriteringer.

Les også: Mot ny rekord i oljepengebruk fra Siv Jensen

Aps medlem i Stortingets finanskomité, Truls Wickholm, sier Sanners utregninger er feil.

– Sanners regneferdigheter står i stil med hans evne til å gjennomføre kommunereformen, altså til stryk. At Ap har større ambisjoner for fellesskapet enn Høyre og Frp er ingen hemmelighet, men i motsetning til dem så dekker vi inn utgiftsforslagene våre krone for krone med forslag til inndekkinger, sier han.

Les også: Norges 50 rikeste får en milliard i skattelette

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden