Frp får nesestyver i fersk måling

Frp-leder Siv Jensen er ikke fornøyd med den svakeste oppslutningen på ett år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen er ikke fornøyd med den svakeste oppslutningen på ett år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre dager før finansminister og Frp-leder Siv Jensen skal legge fram regjeringens forslag til statsbudsjett, må hun tåle den dårligste meningsmålingen på et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet går tilbake 2 prosentpoeng til en oppslutning på 12,8 prosent på den siste målingen Kantar TNS har gjort for TV 2. Det er den svakeste oppslutningen partiet har hatt siden novembermålingen i fjor. Tilbakegangen er innenfor feilmarginen på mellom 1,4 og 2,4 prosentpoeng.

– Dette er ingen hyggelig måling, men Frp har hatt mange gode målinger i det siste. Så er det ikke målinger som avgjør, men valgresultatet neste høst, sier partileder Siv Jensen til kanalen.

Høyre ligger stabilt på 27,1 prosent og sørger for at dagens borgerlige samarbeid ville ha bevart flertallet hvis målingen var valgresultat.

KrF og Venstre får henholdsvis 4,7 (+1) og 4,3 (-0,6) prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet troner som vanlig øverst, men framstår som ekstra solid på oktobermålingen, med en oppslutning på 34,9 prosent etter en framgang fra september på 1,3 prosentpoeng.