Fylkesmannen vil ha nytt Stor-Drammen

Kirkegata i Drammen med torvet og bybrua i bakgrunnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kirkegata i Drammen med torvet og bybrua i bakgrunnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesmann Helen Bjørnøy i Buskerud vil slå Svelvik, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Lier sammen med Drammen i en ny storkommune. Tre av kommunene har sagt nei til sammenslåing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lier og begge Eiker-kommunene har fattet vedtak i sine kommunestyrer om at de helst vil fortsette som selvstendige kommuner, mens Svelvik i Vestfold og Drammen har gjort vedtak om å slå seg sammen.

Også Ringerike, Hole og Jevnaker bør også slås sammen, ifølge Fylkesmannen. Av disse har kun Ringerike gått inn for sammenslåing.

At Bjørnøy går inn for et nytt Stor-Drammen nå, har sammenheng med at Hurum og Røyken anbefales å bli slått sammen med Asker i Akershus, slik kommunene selv har truffet vedtak om.

– Det etableres sterkere kommuner rundt Drammensregionen både i øst og i sør. Fylkesmannen mener derfor at det er helt nødvendig å skape en sterkere kommune rundt Drammen, heter det i vurderingen som ble offentliggjort onsdag.

Fylkesmannen anbefaler videre at sammenslåingsprosessene i Numedal, Hallingdal og Midtfylket (Modum, Sigdal og Krødsherad) utsettes med sikte på fullføring senere enn regjeringens reform legger opp til.

Les også: 264 kommuner vil være alene