Listhaug styrker UDI for å avsløre asyljuks

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil kaste ut asylsøkere som har løyet på søknaden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil kaste ut asylsøkere som har løyet på søknaden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange asylsøkere har jukset seg til oppholdstillatelse, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Nå skal disse avsløres og sendes ut av Norge, melder P4.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I neste års budsjett foreslår derfor regjeringen å styrke Utlendingsdirektoratet (UDI) ved å videreføre 177 millioner kroner til saksbehandling, selv om asylankomstene har falt fra 31.000 i fjor til vel 2.000 i år.

I tillegg skal bevilgningen til Utlendingsnemnda (UNE) økes med 15,7 millioner kroner. Pengene skal få ned køen av ubehandlede saker, modernisere IKT-systemet og til tilbakekallssaker – saker der de som har fått oppholdstillatelse kan ha løyet på søknaden sin.

– Vi vet at det er en del som har lurt oss. Vi ønsker å tilbakekalle disse oppholdstillatelsene, slik at de som har løyet til oss må reise ut av Norge, sier Listhaug til P4.

Les også: Sylvi Listhaug er gravid

Hun mener de 177 millioner kronene de nå foreslår vil komme godt med.

– Dette vil gi UDI god kapasitet til å prioritere både familiegjenforeningssaker og tilbakekallssaker, sier hun.

UDI-direktøren er enig.

– Hvis vi neste år får beholde mer ressurser enn det nedgangen i antall asylsøkere vil tilsi, er det jo klart at vi vil kunne sette inn mer kapasitet til å ta juksemakerne, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Les også: UDI legger ned ytterligere 3.800 mottaksplasser