Vil avsløre flere med falske papirer

Sylvi Listhaug (Frp) åpner pengesekken for å sikre politiet og utlendingsmyndighetene et nytt verktøy i jobben med å avdekke falske papirer hos utlendinger i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug (Frp) åpner pengesekken for å sikre politiet og utlendingsmyndighetene et nytt verktøy i jobben med å avdekke falske papirer hos utlendinger i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å styrke kampen mot falske ID-papirer vil regjeringen øke potten til politiet og Utlendingsdirektoratet med 81 millioner kroner. Nye håndholdte enheter for politiet kan lette kontrollen av biometri hos utlendinger i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet opplyser at for å bekjempe falske papirer og misbruk av ID foreslår regjeringen å øke pengepotten.

Omfanget av uriktige identiteter skaper misbruk av stønader og kriminalitet, og derfor vil regjeringen ha økt kontroll over hvem som kommer til Norge og hvem som søker opphold og visum.

Det satses spesielt på håndholdte enheter, nasjonalt ID-kort for utlendinger og tap og verifikasjonstjeneste.

Tirsdag ettermiddag vil innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) få demonstrert nye håndholdte enheter som politiet kan bruke for å gjennomføre ID-kontroll på utlendinger. Enhetene vil sjekke biometri og kan sjekke om en person faktisk er den han eller hun utgir seg for å være.

Les også: UDI legger ned ytterligere 3.800 mottaksplasser