KrF og KrFU uenige om abort

Olaug V. Bollestad (KrF) sier programkomiteen som har levert utkast til program før landsmøtet i 2017, ikke har foreslått å gå vekk fra motstanden mot selvbestemt abort.
Olaug V. Bollestad (KrF) sier programkomiteen som har levert utkast til program før landsmøtet i 2017, ikke har foreslått å gå vekk fra motstanden mot selvbestemt abort. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrFs ungdomsparti vil avlyse moderpartiets kamp mot selvbestemt abort, men nestleder Olaug Bollestad i KrF avviser at det kan bli aktuelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrFU vedtok med knapt flertall ja til selvbestemt abort under sitt landsmøte, og mener nå at det er kvinnen som skal ha det avgjørende ordet i abortspørsmål. Dermed er det duket for politisk strid om abortspørsmålet på KrFs landsmøte i mars 2017, skriver Dagen.

– KrFU kommer til å jobbe for å få dette vedtaket inn i KrFs program. Om vi får gjennomslag gjenstår å se, men dette vedtaket er vårt utgangspunkt når vi skal jobbe med å få KrFU-politikk inn i KrFs program, sier gjenvalgt KrFU-leder Ida Lindtveit.

KrF-nestleder Olaug Bollestad avviser at det er aktuelt med programendringer.

– Retten til liv er avgjørende i KrF, og jeg tror at programforslaget blir liggende i en eller annen form innenfor det som er forslaget fra programkomiteen. KrFU har sitt forslag, men jeg tror landsmøtet vil følge programkomiteens forslag i en eller annen form, sier hun.