Sterk rødgrønn framgang i ny måling

Landsstyremøte i Arbeiderpartiet.Partileder Jonas Gahr Støre under åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag.
Landsstyremøte i Arbeiderpartiet.Partileder Jonas Gahr Støre under åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tidligere regjeringspartiene får flertall for første gang siden oktober i fjor, ifølge en ny meningsmåling fra Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I septembermålingen fra Ipsos for avisen ville Ap, SV og Sp til sammen fått 86 mandater, altså 14 flere enn de har i dag. Regjeringen og deres støttepartier ville fått 81 mandater, en nedgang på 15 mandater fra hva de har i dag.

Sp er målingsvinner og går fram med 1,6 prosentpoeng til 7,9 prosent. Dette er den høyeste oppslutningen for partiet siden mai 2008.

SV havner godt over sperregrensen med en oppslutning på 5,4 prosent, fram med 1 prosentpoeng siden forrige måling.

Les også: Uaktuelt for Venstre å flørte med Støre

Arbeiderpartiet holder seg derimot stabile med en oppslutning på 34,4 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng, men partilederen er likevel fornøyd.

– Jeg tror velgerne ser mot partier som står for økt innsats for arbeid istedenfor skattekutt, og som ser at vi står sterkere når vi satser sammen, på tidlig innsats i skolen, trygg eldreomsorg og et godt helsetilbud, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hareide mener Frp svekker Solberg

Både Høyre og Frp går tilbake, førstnevnte med 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 23,7, mens Frp faller med hele 2 prosentpoeng og ender på 14,4 poeng.

Venstre holder seg så vidt over sperregrensen, fram 0,5 prosentpoeng til 4,3, mens KrF holder seg stabilt på 4,3 prosent. MDG går tilbake 0,3 prosentpoeng til 3,2 prosent og Rødt får en oppslutning på 2,3 prosent.

Les også:

Grande skyter ned Hareides sentrumsdrøm

Venstre advarer KrF mot å bytte side