Meny

Måling: Solid flertall for Ap og de rødgrønne

Ap-leder Jonas Gahr Støre er godt fornøyd med målingen. Her er han fotografert under åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre er godt fornøyd med målingen. Her er han fotografert under åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arbeiderpartiet og de rødgrønne har et solid flertall på Dagens Næringslivs partibarometer. Venstre faller under sperregrensen, mens Ap bykser fram.

Arbeiderpartiet får i september 38,4 prosent oppslutning på avisens partibarometer , som er utført av Sentio Research Norge. Det er en oppgang på 1,6 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende måling i august.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har en samlet oppslutning på 50,2 prosent i målingen, som er den beste rødgrønne målingen siden mars 2015. De tre partiene får til sammen 91 stortingsplasser om dette hadde vært valgresultatet.

Senterpartiet får på målingen en oppslutning på 7,4 prosent, det samme som i augustmålingen. SV har økt oppslutningen til 4,4 prosent, en oppgang på 1,4 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling, og er dermed over sperregrensen.

Les også:  Uaktuelt for Venstre å flørte med Støre

Venstre faller under sperregrensen på DNs partibarometer for september, med en oppslutning på 3,7 prosent, noe som er en nedgang på 1 prosentpoeng sammenlignet med augustmålingen.

MDG har en ny krisemåling på avisens partibarometer. Partiet har en oppslutning på 1,8 prosent, en nedgang på 1,5 prosentpoeng siden sist måling. Det er den svakeste målingen for partiet siden juli 2013.

Høyre får en oppslutning på 22,9 prosent (+1,3 sammenlignet med augustmålingen), Frp får 14,7 prosent (-0,6), KrF får 4,4 prosent (0), Rødt får 1,1 prosent (-0,7) og andre partier får 1,2 prosent (-0,6).

Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3,6 prosent, og størst for de største partiene.

Les også:  

Grande skyter ned Hareides sentrumsdrøm

Hareide mener Frp svekker Solberg

Venstre advarer KrF mot å bytte side

Populært