Meny

Eksstatsråd i ny bok: Mener Siv bør bytte jobb

Fremskrittspartiets Robert Eriksson tar ikke gjenvalg til Stortinget i valget neste høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen bør gi seg som finansminister for å få mer tid til å være partileder, mener tidligere Frp-statsråd Robert Eriksson.

I boka «Bare gjør det. Trofast rebell for Siv og Erna» skriver den tidligere arbeids- og sosialministeren at grasrota i Frp savner partilederen sin.

– Når jeg reiser rundt i landet og besøker grasrota, er inntrykket at Siv i for stor grad lar seg styre av embetsverket. Det er signaler jeg får fra stadig flere, skriver Eriksson.

Han mener at Siv Jensen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen burde bytte departement.

– Jeg tror Frp får mer ut av Siv ved at hun bytter departement, skriver Eriksson.

Les også: Statsråd og eks-rådgiver kastet ut av karaokebar

Måtte svare Erna om forhold til rådgiver

I boken omtales ryktene om at Eriksson hadde et forhold til sin politiske rådgiver, et rykte Eriksson ble konfrontert med av nåde statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen.

I en samtale på finansministerens kontor i desember i fjor spurte Eriksson Frp-lederen om dette var årsaken til at han måtte gå av som statsråd, skriver VG.

«Siv gråter. Inni meg kjenner jeg på en følelse av blodig urettferdighet. Lurer på hvorfor hun sitter der med krokodilletårer i øynene.»

Les også: Robert Eriksson får tre måneder ekstra statsrådslønn

«En rampete og grisete story»

I boken innrømmer Eriksson for første gang at han og Ulrikke Holmøy er et kjærestepar, etter å ha brutt med sin tidligere samboer.

Eriksson fikk avskjed som Frp-statsråd i desember i fjor.

Selv omtaler Robert Eriksson ryktespredningen slik:

«Utover i 2015 gikk det gradvis opp for oss at ryktemakere og sladderkjerringer jobbet på høygir i kulissene. Til slutt hadde vi store deler av Presse-Norge i hælene. Alle som én været de en nasjonal skandale, en rampete og grisete story der toppolitikk, forbudte følelser, hemmelig sex og utroskap var sauset sammen i en salig gryte», skriver Eriksson.

Les også: Eriksson glad for «garderobeprat» i Fellesforbundet

Populært