Meny

Chirac innlagt på sykehus med lungebetennelse

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac (i midten) er innlagt på sykehus med en lungeinfeksjon. Foto: LEHTIKUVA / Martti Kainulainen / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac (83) er innlagt på sykehus med lungebetennelse. Det er andre gang på et år at han må innlegges på sykehus.

Chirac, som var president i landet fra 1995 til 2007, ble søndag morgen innlagt på sykehuset Pitie-Salpêtrière i Paris, kort tid etter at han kom hjem til Frankrike etter en tur til Marokko med sin kone Bernadette.

– Han kommer til å bli på sykehus de nærmeste dagene, sa Chiracs svigersønn Frederic Salat-Baroux søndag.

Det gikk søndag rykter i Frankrike rundt den populære ekspresidentens helsetilstand, men nyhetsbyrået AFP får opplyst at 83-åringen er ved bevissthet. Han behandles nå for lungebetennelse.

I desember i fjor tilbrakte den tidligere presidenten to uker på sykehus med det familien beskrev som utmattelse. Chirac, som i 2005 ble rammet av et lite slag da han fortsatt var president, viser seg sjelden i offentlighet nå til dags.

Chirac lider angivelig av en nevrologisk sykdom som har utviklet seg de siste årene. Det førte til at påtalemyndigheten under korrupsjonssaken mot ham i 2011 lot være å innkalle ham til retten. Han ble imidlertid dømt til to års betinget fengselsstraff for å ha skapt 28 falske jobber for partifeller da han var ordfører i Paris.

Populært