Regjeringen vil hjelpe elever som sliter

Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lover at regjeringen skal legge på bordet drøye 1,4 milliarder kroner de neste fire skoleårene for å hjelpe elever som sliter på et tidligere stadium enn nå. Arkivfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lover at regjeringen skal legge på bordet drøye 1,4 milliarder kroner de neste fire skoleårene for å hjelpe elever som sliter på et tidligere stadium enn nå. Arkivfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Regjeringen vil i neste års statsbudsjett satse betydelig på å hjelpe elever som sliter på skolen tidligere enn nå. Nærmere 1,4 milliarder kroner skal de neste fire skoleårene øremerkes til slike prosjekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil bli bevilget 150 millioner kroner i kommunerammen til tidlig innsats. Dette tilsvarer 360 millioner kroner for skoleåret 2017-2018, og 1.440 millioner kroner de neste fire skoleårene, heter det i en pressemelding fra Høyre.

– Mange blir hengende etter tidlig i skoleløpet, og klarer aldri å ta inn igjen forspranget til klassekameratene. Resultatet er høyt frafall fra videregående skole, og for mange et permanent utenforskap, sier statsminister Erna Solberg H).

Les også: Måling: Skole og utdanning viktigst for velgerne

Hun sier at tidlig innsats vil være regjeringens viktigste satsing på skolefeltet de kommende årene.

– Høyre vil snu innsatsen slik at vi fanger opp de elevene som sliter tidlig i skoleløpet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han lover at elevene skal få hjelp uten omfattende og langvarig saksbehandling.

Les også: Mangelfull utdanning av innvandrerbarn vil koste samfunnet dyrt

Kunnskapsministeren kommer også med et stikk til Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i Aftenposten tirsdag gikk ut og snakket nettopp om tidlig innsats for å fange opp elever som sliter.

– Jeg ser at Arbeiderpartiet nå lover en milliard til tidlig innsats i løpet av de neste fire årene. Med denne bevilgningen alene vil vi bruke nesten halvannen milliard ekstra på tidlig innsats i samme periode, konstaterer Røe Isaksen.

Les også: Flere 19-åringer dropper pauseår

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært