Powell kaller Trump en «nasjonal skam» i ny lekket epost

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell omtaler Donald Trump som en «nasjonal skam» i en ny lekket epost. Han slakter også Hillary Clintons forsøk på å likestille sin epostpraksis med hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ferske epostlekkasjene ble først omtalt av nettstedet Buzzfeed sent tirsdag. Powell er en respektert pensjonert general som var utenriksminister under president George W. Bush, og han benekter ikke innholdet i epostene.

I en uttalelse til NBC sier han videre at han tror hackere sitter på langt flere av epostene hans enn det de har lekket så langt.

I en av epostene skriver Powell at han har forhold seg stille mens Trump har vokst fram som republikanernes presidentkandidat.

– Å kalle ham en idiot ville bare gitt ham mer mot, skriver han.

Les også: Trump-donasjon kan bli etterforsket

Videre kritiserer Powell Clinton-leiren for å trekke ham inn i kontroversen rundt den demokratiske presidentkandidatens bruk av en privat epostserver til å distribuere angivelig hemmeligstemplet informasjon.

Epostene ble lekket på nettstedet DCLeaks.com, et nettsted som anklages for å være et utløp for hackere med tilknytning til russiske etterretningsgrupper.

Selv oppgir nettstedet at de har som misjon å avdekke politisk maktmisbruk, og de har tidligere lekket flere eposter fra Washington-topper.

Les også: Trump foreslår seks ukers mammaperm

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært