Obama ber folk komme seg opp av sofaen

Obama holdt tirsdag en tale til støtte for Clinton under et valgkamparrangement i Philadelphia. Foto: Carlos Barria (Reuters / NTB scanpix)
Obama holdt tirsdag en tale til støtte for Clinton under et valgkamparrangement i Philadelphia. Foto: Carlos Barria (Reuters / NTB scanpix)

Kom dere opp av sofaen og stem. Hillary Clinton trenger dere for å vinne valget, oppfordret president Barack Obama under et valgkampmøte i Philadelphia tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Demokrati er ikke en tilskuersport, sa Obama, som oppfordrer sofavelgerne til å ta grep. Deretter dro han frem det gamle slagordet «ja, vi kan», som Obama benyttet under sin egen valgkamp i 2008.

– Hillary skal stå løpet ut. Dere må arbeide like hardt for henne som dere gjorde for meg. Ring til folk, snakk med vennene deres, også republikanske venner. Registrer dere som velgere, gå til stemmelokalene, få med dere folk. Vi skal vinne i november. Vi skal fortsette denne reisen for å skape et bedre Amerika, sa Obama.

Les også: Clinton: – Jeg trodde ikke det skulle bli en stor greie

Advarte mot Trump

Obama advarte mot å stole på Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

– Dette er ikke Abraham Lincolns republikanske parti. Dette er ikke engang Ronald Reagans visjoner om frihet. Dette er en mørk visjon, sa Obama til de mange tusener av oppmøtte.

Trump er ikke rette mann til å kjempe for arbeidernes rettigheter, mente Obama, som sa at milliardæren strever med sin omgang med fakta.

Les også: Clinton avlyser California-tur på grunn av helsen

Clinton tilbake fredag

Obama drev valgkamp for Clinton, som har tatt en pause etter å ha fått lungebetennelse. Hun planlegger imidlertid å være tilbake i valgkampen fredag.

Clinton ble syk søndag under markeringen av 15-årsdagen for 11. september-angrepene. Mandag ble det bekreftet at hun hadde fått påvist lungebetennelse.

Fredag skal Clinton delta på et kvinnearrangement i Washington, ifølge MSNBC. Clinton holder imidlertid muligheten åpen for å avlyse hvis hun ikke føler seg bra nok til da, ifølge kilder i valgkampstaben hennes.

Les også: Clinton ble uvel under minnemarkering i New York

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært