Ny meningsmåling: Flertallet vil ha Støre

Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre under Arendalsuka i august i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre under Arendalsuka i august i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flertallet vil ha Jonas Gahr Støre som statsminister, ifølge en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I VGs nye meningsmåling er Arbeiderpartiets leder favorisert av folk i Midt-Norge, Østlandet og Sør-Norge. På landsbasis foretrekker 38 prosent Støre som Norges neste statsminister.

Kun i Vest-Norge er Solberg mest populær. På landsbasis svarer 33 prosent av de spurte at de fortsatt ønsker henne til å styre landet.

– Det er veldig mange som sitter på gjerdet. Klarer jeg å overbevise dem, så går dette bra, sier Solberg.

Jonas Gahr Støre sier det er oppløftende med tall som viser gode muligheter for politisk skifte, og åpner døren til alle som ønsker det samme.

– Det blir hardt arbeid helt fram til valget. Det er vi forberedt på, sier Ap-lederen.

I samme målingen får KrF over sju prosent oppslutning, og partiet kan dermed spille en viktig rolle i å bestemme hvilken regjering vi får etter valget. KrF skal bestemme seg for hvem de vil samarbeide med først etter landsstyremøtet i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

32,3 prosent av de spurte sier at de ville stemt Arbeiderpartiet ved et stortingsvalg, en nedgang på 1,7 prosentpoeng fra forrige måling. Høyre får en oppslutning på 22,7 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng. For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: KrF 7,1 (+1,8 prosentpoeng), Frp 13,2 (-1,0), Venstre 3,3 (-0,3), SV 5,9 (+1,3), Sp 8,8 (+0,4), Rødt 2,1 (+0,1), MDG 2,1 (+1,1) og andre 2,4 (0).