Statsministeren: – Vi glemte ikke samarbeidsavtalen

Statsminister Erna Solberg sier at verken hun eller regjeringen glemte samarbeidsavtalen om nominasjonene av oljeområder i Lofoten og Møre.
Statsminister Erna Solberg sier at verken hun eller regjeringen glemte samarbeidsavtalen om nominasjonene av oljeområder i Lofoten og Møre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg sier at verken hun eller regjeringen glemte samarbeidsavtalen om nominasjonene av oljeområder i Lofoten og Møre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg sier til VG at olje- og energiminister Tord Lien tok en egen vurdering av saken, og at hun ikke glemte avtalen slik hun tidligere forklarte.

– Vi var veldig forbauset da vi så disse kartene og reaksjonen som kom. Jeg vil bare presisere at jeg har ikke glemt samarbeidsavtalen. Og det har heller ikke regjeringen, påpeker statsministeren.

Både Lien og statsministeren fikk krass kritikk at etter det onsdag ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Les også: Høyre dropper krav om søndagsåpne butikker

– Vi har avklart at det var feil. Tord hadde en annen tolkning av hvordan man kunne gjøre dette, fortsetter Solberg.

Olje- og energiministeren sier at han aldri brøt samarbeidsavtalen, men tar likevel kritikk.

– I ettertid, med all uroen og støyen som har vært i oljebransjen, miljøbevegelsen og hos våre samarbeidspartier, så ser jeg at jeg kunne ha håndtert denne saken bedre, sier Lien.

Les også: Høyre-kilder: – Folk kan godta 50 øre mer i drivstoffavgift

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært