Trøndelag rødere på ny måling

<p>Aps nestleder, Trond Giske, gleder seg over et rødere Trøndelag før stortingsvalget neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)</p>
Aps nestleder, Trond Giske, gleder seg over et rødere Trøndelag før stortingsvalget neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

I Trøndelag går regjeringen tilbake og Arbeiderpartiet, SV og Sp er vinnere, ifølge Adresseavisens meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett år før stortingsvalget viser en ny meningsmåling tendens til en rødere oppslutning i Trøndelag, skriver Adresseavisen.

– Tallene stemmer med det inntrykket jeg får når jeg møter folk. Mange er bekymret for den retningen landet går i. De er urolige for økende arbeidsledighet, økt utrygghet og et tøffere arbeidsmiljø. Vi har sett at det samme har skjedd tidligere når Høyre har hatt regjeringsmakt. Etter tre-fire år ser folk forskjeller, og ønsker en annen vei fremover, sier Aps nestleder og stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Trond Giske.

I Sør-Trøndelag får Ap en fremgang på 4,2 prosentpoeng til en oppslutning på 40,9 prosent. SV går opp til 6,9 prosent med en fremgang på 1,2 prosentpoeng siden valget i 2013.

Høyre går tilbake 2,5 prosentpoeng. Samtidig går Frp tilbake med 1,6 prosentpoeng og er i fare for å miste ett av deres to mandater om det holder seg slik frem til stortingsvalget.

– Dagens regjering leverer en massiv samferdselsutbygging, en storsatsing på universitet og forskning, bedre kår for oppdrettsnæringen og lavere arbeidsledighet i Trøndelag. Nå må vi synliggjøre enda bedre at det betyr noe for Trøndelag at vi sitter i regjering, sier Høyres stortingsrepresentant Frank Jenssen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært