Meny

Lien fjerner Lofoten og Møre fra 24. konsesjonsrunde

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) snur og gir likevel ikke oljeselskapene mulighet til å nominere blokker i de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre i 24. konsesjonsrunde.

Det ble bråk da bransjenettstedet Upstream onsdag meldte at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre er del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Venstre anklaget olje- og energiministeren for å bryte samarbeidsavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene, og miljøbevegelsen karakteriserte saken som en «krigserklæring» og en «snikåpning».

Torsdag opplyste departementet at de har presisert overfor oljeselskapene at de ikke lenger ønsker å motta nominasjoner på disse blokkene.

– Som ved tidligere konsesjonsrunder, vil begrensningene fra forvaltningsplanene og forpliktelsene regjeringen har overfor samarbeidspartiene bli fulgt opp også i 24. runde. For å unngå videre spekulasjon om noe annet, har oljeselskapene i dag fått beskjed om at vi ikke ønsker å motta nominasjoner i blokker som aldri har vært aktuelle å utlyse i runden, skriver Lien på departementets nettside.

Saken oppdateres

Les også:

Lofoten-bråk: Venstre ber Lien trekke blokker fra ny oljemeny

Populært