Lien fjerner Lofoten og Møre fra 24. konsesjonsrunde

<p>Olje- og energiminister Tord Lien (Frp)</p>
Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) snur og gir likevel ikke oljeselskapene mulighet til å nominere blokker i de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre i 24. konsesjonsrunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble bråk da bransjenettstedet Upstream onsdag meldte at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre er del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Venstre anklaget olje- og energiministeren for å bryte samarbeidsavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene, og miljøbevegelsen karakteriserte saken som en «krigserklæring» og en «snikåpning».

Torsdag opplyste departementet at de har presisert overfor oljeselskapene at de ikke lenger ønsker å motta nominasjoner på disse blokkene.

– Som ved tidligere konsesjonsrunder, vil begrensningene fra forvaltningsplanene og forpliktelsene regjeringen har overfor samarbeidspartiene bli fulgt opp også i 24. runde. For å unngå videre spekulasjon om noe annet, har oljeselskapene i dag fått beskjed om at vi ikke ønsker å motta nominasjoner i blokker som aldri har vært aktuelle å utlyse i runden, skriver Lien på departementets nettside.

Saken oppdateres

Les også:

Lofoten-bråk: Venstre ber Lien trekke blokker fra ny oljemeny

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært