Meny

Mexicos finansminister går av etter Trump-besøk

Mexicos finansminister Luis Videgaray har levert sin oppsigelse. Foto: Henry Romero (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicos finansminister Luis Videgaray, en nær betrodd av president Enrique Peña Nieto, fratrer sin stilling en uke etter Donald Trumps kontroversielle besøk i landet.

Peña Nieto sier har godtar Videgarays oppsigelse og erstatter ham med utviklingsminister Jose Antonio Meade, tidligere utenriks- og finansminister. Presidenten roste Videgaray for hans innsats, men nevnte ikke hans rolle i tilretteleggingen av USAs presidentkandidat Donald Trumps besøk i hovedstaden forrige uke.

Ifølge kilder anså Videgaray at det var verdt å ta risikoen i tilfelle Trump skulle bli valgt, skriver The Washington Post. Men besøket slo negativt ut for Peña Nieto. Oppslutningen har falt til 23 prosent, og 88 prosent av meksikanerne var ikke fornøyd med besøket, ifølge en meningsmåling.

Les også:  Trump: – Mexico må respektere retten til å bygge en mur

Populært