Meny

Over 90.000 hjemløse etter flom i Niger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 38 personer har omkommet og over 92.000 personer har mistet sine hjem i en storflom i Niger, ifølge FN.

Landet har vært rammet av kraftig regnvær og oversvømmelser siden juni. Til tross for at de ligger midt i ørkenen, er Agadez i nord og Tahoua i vest områdene som er hardest rammet, i tillegg til Maradi sør i landet.

Mer enn 26.000 husdyr har omkommet, og over 9.000 hjem er ødelagt, opplyser FN og viser til offisielle tall. Mange av de hjemløse bor nå på skoler og i offentlige bygg.

Niger er et av verdens fattigste land, og det pågår en matkrise på grunn av tørke. I tillegg sliter myndighetene med 300.000 internt fordrevne og flyktninger, på grunn av Boko Haram-opprørere som herjer sørøst i landet og i nabolandet Nigeria.

Populært