Meny

Høyre dropper krav om søndagsåpne butikker

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF jubler.

Torbjørn Røe Isaksen og Nikolai Astrup legger akkurat nå frem forslag til nytt stortingsprogram for Høyre. Der er punktet om søndagsåpne butikker utelatt, melder DN.

– Jeg er glad for at Høyre nå snur i programmet om søndagen. KrF har kjempet gjennom hele stortingsperioden for å bevare søndagen som en annerledes dag. Det ser ut til at vi i denne perioden har vunnet kampen. At Høyres programkomité nå tar ut dette punktet, opplever jeg som et viktig signal for neste stortingsperiode, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til avisa.

Les også:  Høyre vil droppe store velferdskutt

Til DN sier Røe Isaksen at det likevel kan være for tidlig for KrF å juble.

– Regjeringen fikk ikke flertall for vår løsning, og satte ned et utvalg for å vurdere det. Da får vi vurdere spørsmålet når utvalget er ferdig. Det vil være helt uproblematisk å ta søndagsåpent inn igjen i programmet hvis noen Høyre-lag foreslår det, minner han om.

Les også:  Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

Populært