Meny

Gabons justisminister går av

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gabons justisminister sier han går av etter at regjeringen nektet å telle opp stemmene i det omstridte presidentvalget på nytt.

Justisminister Seraphin Moundounga ba mandag president Ali Bongo Ondimba om å ta den «kloke avgjørelsen» om å telle opp stemmene igjen, etter påstander om valgfusk. Presidenten ble gjenvalgt med knapp margin.

Samme dag sa opposisjonskandidat Jean Ping, som hevder han vant valget, at han oppfordrer befolkningen til å gå ut i generalstreik for å «velte tyrannen». I Gabons hovedstad Libreville forløp imidlertid mandagen som vanlig. Banker og butikker åpnet igjen etter å ha vært stengt i flere dager, og drosjer sto igjen ved holdeplassene.

Det brøt ut opptøyer kort tid etter at valgresultatet ble kunngjort. Opposisjonens støttespillere demonstrerte og satte fyr på bygninger. Mer enn 1.000 personer ble pågrepet, og syv personer skal være drept, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. Myndighetene opplyser at tre personer er drept og 105 er såret.

Populært