Meny

Landbruksdepartementet refses av regjeringsoppnevnt utvalg

Landbruksminister Jon Georg Dale må tåle kritikk fra regjeringens nye regelråd. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nyopprettet statlig råd gir Landbruksdepartementet refs for manglende utredning av endringene i konsesjonsloven.

En av de første uttalelsene fra det såkalte regelrådet, som skal sørge for at nye lover og regler ikke forpurrer regjeringens store forenklingsprosjekt, inneholder systematisk refs av Landbruksdepartementets høringsnotat om endringen av konsesjonsloven, jordloven og odelsloven, skriver Nationen.

Departementet får fargekode rød, som betyr ikke godkjent. Regelrådet mener flere viktige spørsmål ikke er blitt drøftet tilstrekkelig til at høringsinstansene kan gi sine svar, og at høringsinstruksen er brutt.

Les også:  Landbruksdepartementet følger biokullteknologi nøye

– En av grunnene til at ting ligger ute til høring, er at vi skal få innspill fra aktørene. Vi vurderer regelrådets innspill som alle andre innspill vi får, sier landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) til Nationen.

Departementets høringsnotat ble laget på bestilling fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Mens Dale hevder at saken var tilstrekkelig utredet til å sendes ut på høring, mener lederen av regelrådet, Sandra Riise, at det ikke er tilfelle.

– Spørsmålet er om deler av dette dokumentet skulle ha vært sendt ut på høring i det hele tatt, sier hun.

Les også:  Bondelaget kritiserer regjeringens støtte til sauefjøs

Populært