Meny

Nansenprisen til redningsarbeidere og menneskerettsaktivist

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellenic Rescue Team og menneskerettsaktivisten Efi Latsoudi hedres med årets Nansenpris for sin innsats under flyktningkrisen.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som deler ut prisen, skriver at årets pris anerkjenner Hellenic Rescue Team og Efi Latsoudis innsats for å hjelpe flyktninger som kom til Hellas i 2015.

Latsoudi er kvinnen bak flyktningleiren Pikpa på Lesvos, som har hjulpet mange mennesker som har ankommet den greske øya. Hellenic Rescue Team har også jobbet på spreng for å bistå i den omfattende flyktningstrømmen Hellas opplevde i fjor.

– Både Hellenic Rescue Team og Efi Latsoudi nektet å stå og se på mens den dramatiske humanitære situasjonen gjorde sitt inntog langs kysten deres, og de fortjener Nansenprisen fullt ut. Innsatsen deres reflekterer den store velviljen blant folk til å bidra under flyktning- og migrantkrisen i Hellas og Europa, skriver FNs høykommissær for flyktninger.

Hellas har i flere år hatt utfordringer med et høyt antall flyktninger og migranter, men i fjor økte situasjonen til krisenivå. På Lesvos alene kom det over 500.000 flyktninger i 2015.

Nansenprisen, som er oppkalt etter den norske polfareren og fredsprisvinneren Fridtjof Nansen, deles ut under en seremoni i Genève 3. oktober.

Populært