Meny

Flertall av Høyres programkomité sier ja til gratis heroin

Helseminister Bent Høie (H) er blant dem som vender tommelen ned for gratis heroin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et knapt flertall i Høyres programkomité går inn for å tillate forsøk med gratis heroin til de tyngste rusmisbrukerne.

Flertallet ønsker dessuten å vurdere om fastleger kan dele ut gratis metadon, Subutex og andre preparater til rusavhengige, samt om det skal tillates røyking av heroin i sprøyterommene, skriver Aftenposten.

– Et samfunn bør måles på hvordan vi tar vare på dem som trenger vår felles hjelp aller mest. Vi er ikke kommet i mål når 260 personer hvert år dør av overdose, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup, som står bak forslagene.

Et utvalg som ble ledet av tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg (Ap) foreslo forsøk med heroinbasert behandling i 2010, og tidligere i denne stortingsperioden stemte Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Miljøpartiet De Grønne for et slikt forsøk. Noe som altså ikke ga flertall.

Helseminister Bent Høie (H) er blant dem som vender tommelen ned:

– Flere land har satt i gang forsøksprosjekter, og vi vil kunne høste erfaringer fra disse, sier han blant annet.

Populært