Meny

Norge sender ut flere asylsøkere enn snittet i Europa

Statistikk fra Det europeiske asylbyrået EASO fra januar til juli i år, viser at i snitt 60 prosent av irakerne og 47 prosent av afghanerne som har søkt asyl, har fått asylsøknaden innvilget i et europeisk land. Norge har innvilget asyl for 10 prosent av irakerne og 25 prosent av afghanerne i samme periode Illustrasjonsfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har en strengere praksis enn resten av Europa, og langt færre irakiske og afghanske asylsøkere får opphold i Norge enn ellers i Europa, skriver Klassekampen.

Statistikk fra Det europeiske asylbyrået EASO fra januar til juli i år, viser at i snitt 60 prosent av irakerne og 47 prosent av afghanerne som har søkt asyl, har fått asylsøknaden innvilget i et europeisk land. Norge har innvilget asyl for 10 prosent av irakerne og 25 prosent av afghanerne i samme periode, viser tall fra UDI.

Les også:   For første gang skrumper EUs innfødte befolkning

Året før fikk 82 prosent av afghanerne og 35 prosent av irakerne opphold, men i år har UDI endret praksis og regner Afghanistan og deler av Irak som trygge land å returnere til. Ifølge UDI-direktør Frode Forfang har Norge hatt en forsiktig praksis tidligere. Da Norge innvilget asyl til 82 prosent av afghanerne i fjor, var andelen 58 prosent i Europa for øvrig.

Les også:  May: – Innvandringskontroll vesentlig for EU-avtale

Populært