Meny

Spøkefull Mugabe returnerer til Zimbabwe

Robert Mugabe (92) holder det gående, enn så lenge. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes 92 år gamle president Robert Mugabe returnerte lørdag morgen etter å ha vært i Dubai. Reisen utløste bekymring rundt hans helse, men presidenten var tilsynelatende i toppform og spøkte med at han hadde vært død.

Øyenvitner beskriver ham som i toppform og full av glede da han ankom flyplassen i Harare lørdag morgen, melder Reuters.

– Ja, jeg var død. Det er sant. Jeg sto opp igjen fra de døde som vanlig. Jeg våkner til live når jeg vender hjem til mitt land, sa Mugabe på engelsk og med glimt i øyet til oppmøtte pressefolk lørdag morgen.

Kommentaren var trolig myntet på meldinger om bekymring rundt hans helse. Bekymringen oppsto etter at han forlot et regionalt toppmøte i Swaziland tidlig tirsdag og satte kursen mot Dubai. Presidentens talsmann har avvist at Mugabe var syk. Mugabe forklarte Dubai-besøket slik på språket shona til de ventende pressefolkene i Harare lørdag morgen:

– Jeg har vært i Dubai av familieårsaker. Det dreier seg om et av mine barn, sa han.

Mugabe, som er verdens eldste statsoverhode, har styrt Zimbabwe siden landet ble uavhengig for 36 år siden. Han har gjort det klart at han akter å stille til gjenvalg i 2018.

Populært