Meny

Chaffey vil inn på Stortinget

Tidligere SU-leder Paul Chaffey er en av Akershus Høyres kandidater til stortingsvalget neste høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Paul Chaffey er en av Akershus Høyres kandidater til stortingsvalget neste høst.

51-åringen fra Bærum var i tolv år administrerende direktør i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia, og er i dag statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Også Chaffeys sjef, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, står på listen over Akershus Høyres stortingskandidater. Det samme gjør Sanners datter, 23 år gamle Maria Barstad Sanner, skriver Budstikka.

Andre personer fra Asker og Bærum som står på listen, er Henrik Asheim (33), Hårek Elvenes (57) og Bente Stein Mathisen (60). Alle sitter på Akershus' stortingsbenk for regjeringspartiet Høyre i dag, og alle disse tar gjenvalg.

Dersom Chaffey blir valgt inn på Stortinget neste år, er det 20 år siden han avsluttet to perioder på tinget for SV. Han var leder av Sosialistisk Ungdom fra 1988 til 1990 og meldte seg ut av SV i 1997.

Akershus Høyres nominasjonskomité la torsdag fram navnelisten over aktuelle kandidater til stortingsvalget i 2017. Komiteen legger fram sin innstilling 20. oktober.

– Vi er veldig glade for at det er så mange flinke og engasjerte kandidater som har stilt seg til disposisjon for Akershus Høyre. Det finnes mye bra politisk erfaring blant kandidatene, og det er en god blanding med tanke på kjønn, alder, yrkesbakgrunn og distriktstilhørighet, sier nominasjonskomiteens leder Ketil Nordengen i en pressemelding.

Populært